Csapat

Csapat

ZIP architects komplex szolgáltatást nyújtó építészeti stúdió. Csapatunk kortárs és professzionális hozzáállással, őszinte hangnemben dolgozik ügyfeleivel, akik bizalommal, nyitottan és racionális gondolkodással állnak a közös munkához.

Hiszünk a  csapatmunkában,  az  új  gondolatok  tudatos  bevonásában,  a  magas  minőségben  és  a  hosszú  távú  partneri  kapcsolatokban.

Ruppert András

Ruppert András

ügyvezető, okleveles építész

Középiskola: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, Győr
Diploma: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 2014

Szüleimnek köszönhetem, hogy a zene szeretete és a tudás iránti vágy egészen korán kialakult bennem. Édesapám épületgépészből „lett” orgonaművész, lakásunk falait az orgonasípok hangja töltötte meg. A hangszerek jelenléte meghatározó pontja gyermekkoromnak. Koncertsorozataira rendszeresen elkísértem – míg ő gyakorolt – én bejártam a várost. A skandináv építészet, életérzés mindennemű szakmai előélet, tapasztalat nélkül is lenyűgözött. A természet közelsége, az épített környezet letisztultsága erős hatást gyakorolt rám

Édesanyám érdeme a művészet-szeretet és tudás iránti vágy átörökítése. Végül a csapatsportok formáltak. Megtanultam, hogy fegyelem, alázat és kemény munka nélkül nem várhatok eredményt az élettől.

Az építészetet hivatásomnak tekintem, hiszek a csapatmunkában és az egyéni gondolatok szintézisében. Csapatommal, barátaimmal kooperatív, demokratikus elvek mentén dolgozunk.

Pánovits Norbert

Pánovits Norbert

okleveles építész

Középiskola: Hild József Építőipari Szakgimnázium, Győr
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2017

Építőipari tanulmányaimat a győri Hild József Építőipari Szakgimnáziumban kezdtem, majd a Széchenyi István Egyetem Építész karán folytattam. 2017-ben végeztem építészként. Hallgatóként gyakorlati munkát folytattam belsőépítészeti stúdiókban, szabadidőmben látványtervezéssel foglalkoztam – mely azóta is fontos pozíciót tölt be életemben.

A műteremben csaknem alapítása óta dolgozom. Erősségeim közé tartozik a koncepcióalkotás, látványtervi modellezés és csomóponti tervezés. Az egyes épületeket, mint projektvezető annak átadásáig kísérem.

Köninger-Péter Zsuzsanna

Köninger-Péter Zsuzsanna

okleveles építész

Középiskola: Vetési Albert Gimnázium, Veszprém
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2015

"Számunkra fontos, hogy össze tudjuk rendezni a különböző építészeti elemeket - az anyagokat, tereket, formákat, fényeket és színeket - és ezekből egy egészet hozzunk létre. Nem egy kollázst készítünk. Az emberek élete a kollázs (...) Meg kell teremteni a teljességet, hogy a kalridoszkóp működni tudjon benne." (B. Tsien)

Hiszem, hogy a letisztult építészet és a jól szerkesztett terek lehetőséget biztosítanak az épületet használók számára, hogy egyéniségükkel megtöltsék azt. Minden munkámban igyekszem megalkotni azt a keretet, ami egyszerűségével és tisztaságával enged teret a benne élők kibontakozásának. Ezzel a szemléletmóddal Finnországban ismerkedtem meg közelebbről - egyetemi tanulmányaim közben fél évet töltöttem el az Észak-Karéliai Egyetemen, ahol a skandináv design-nal és a faépítészettel kapcsolatos ismereteimet bővíthettem. A csapathoz 2017 nyarán, két évvel a diplomám megszerzése után csatlakoztam. A koncepcionálás, az alaprajzi és térbeli szervezés, valamint a belsőpítészeti tervezés a fő tevékenységi köröm - utóbbiban az irodán kívül is tevékenykedem, mint vendégoktató egy győri lakberendező képzésen.

Juhász-Szigeti Zsófia

Juhász-Szigeti Zsófia

okleveles építész

Középiskola: Türr István Gimnázium, Pápa
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2017

2018 januárjában végeztem építészként a győri Széchenyi István Egyetem Műszaki karán. 2 évig vezetője voltam az egyetem „SZENAVIS” betonkenu csapatának, ahol tapasztalatot szereztem betontechnológia és szervezés-management terén.

2017-ben, az iroda alakulásának kezdetén csatlakoztam a tervezőcsapathoz. A projekteket a koncepcionálistól a kész kiviteli tervekig követem. Erősségemnek érzem a beépítés-vizsgálatot, az ideális telepítés keresését, a tömegformálást és a jól működő, funkcionálisan helyén való kialakítást. Szeretem az irodára jellemző lendületet, fiatalos szemléletmódot, melynek a tervezésbe történő integrálásán dolgozom.

Méhes Orsolya

Méhes Orsolya

okleveles építész

Középiskola: Felvidéki Selye János Gimnázium, Komárom
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2017

Mérnök családban nőttem fel. Gyermekkorom óta fontos számomra a precizitás, a dolgok felépítése és működésük rendje. Előszeretettel segédkeztem szüleimnek babáim házának és ruháinak megtervezésében, kivitelezésében. Tanulmányaimat 2017 nyarán fejeztem be a győri Széchenyi István Egyetem Szerkezettervező Építészmérnöki szakán. Hallgatóként számos építész munkásságában segédkeztem, ezzel gyarapítva ismereteimet.

2017 nyara óta a ZIP Architects csapatát erősítem.A funkció-forma-szerkezet hármas egység - összhangjának megteremtésén munkálkodom, szem előtt tartva a megálmodott épület megvalósíthatóságát. Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, új technológiák megismerését, azok elsajátítását. Szeretek csapatban dolgozni, közösség részese lenni. Nyaranta előszeretettel járunk szabadtüdős merülésekre. A víz és a természet közelsége mindig közel állt hozzám.

László Gabriella

László Gabriella

okleveles építész

Középiskola: Első Béla Gimnázium, Szekszárd
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2016

Az építőipar iránti vonzalmam már gyermekkoromban is megnyilvánult, mikor bátyám fa építőjátékát próbáltam elcsenni. Persze kevés sikerrel, de töretlen kitartással. Komolyabbra fordítva a szót a szakma valóban nem áll messze a családtól, hiszen szüleim is az építőiparban dolgoznak. Követve a „hagyományt”, 2011-ben építészmérnöki képzésre jelentkeztem, bátyám példáján Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre. Építészként egy-egy új projekt keretén belül rengeteg új ismeretre tehet szert az ember, hiszen a tervezéshez a funkció legapróbb részleteit is ismerni kell. Minden projekt új izgalmakat rejt, ami a hozzám hasonlóan kíváncsi természetű emberek számára fontos motivációs erő. 2017-ben, diplomám megszerzése után jelentkeztem az Egyetem Multidiszciplináris Műszaki Doktori Iskolájába, ahol jelenleg is folytatom tanulmányaimat.

Mindig is fontosnak tartottam a csapatmunkát, egy jó közösség alkotóelemeként tevékenykedni - a ZIP Architects-nél mindezt megtapasztalhatom. Szabadidőmben sárkány hajózom, de úsztam, táncoltam, gitároztam is valamint nagyon szeretek utazni, új helyeket megismerni. A lényeg, hogy mindig történjen valami.

Simon László

Simon László

okleveles építész

Középiskola: Bencés Gimnázium, Pannonhalma
Diploma: Győri Széchenyi István Egyetem, 2017-2018

Bár nem rendelkezem építész felmenőkkel, már gyerekkoromban elterveztem – épületeket szeretnék tervezni. Miután 2013-ban végeztem a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, a Széchenyi István Egyetem osztatlan építészmérnöki képzésén folytattam tanulmányaimat, jelenleg a diplomamunkám elkészítésén munkálkodok.

A ZIP Architects-nél 2017 tavaszán kezdtem el dolgozni. Szeretem az alkotás folyamatát, ahogy a következetesség logikus és a művészet emocionális világát egyesíthetem a kezem alatt formálódó műben.

Szeretem a kihívásokat, szeretek teljesíteni. Ezt az építészethez való hozzáállásom és a munkán kívüli életem is tükrözi. Bevállalom a vad, erdei tájfutásokat, a hosszú túrákat lábon vagy keréken.

Bálint Eszter

Bálint Eszter

gyakornok, építész hallgató

Középiskola: Hild József Építőipari Szakgimnázium, Győr
Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem 4. éves hallgatója.

Sztana Boglárka

Sztana Boglárka

gyakornok, építész hallgató

Középiskola: Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr
Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem 3. éves hallgatója.

Gyurós Ákos

Gyurós Ákos

gyakornok, építész hallgató

Középiskola: Hild József Építőipari Szakgimnázium, Győr
Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem 3. éves hallgatója.